Comunicate de presaFără categorie

Comunicat de presa-Măsuri anti-COVID și sute de testări pe săptămână, în toate structurile subordonate DGASPC GORJ

Măsuri anti-COVID și sute de testări pe săptămână, în toate structurile subordonate DGASPC GORJ

 În contextul creșterii riscului de infectare cu Coronavirus SARS-CoV-2, conducerea DGASPC Gorj continuă implementarea măsurilor pentru prevenirea îmbolnăvirii salariaților și beneficiarilor.

Se efectuează săptămânal circa 600-700 de teste, atât în rândul angajaților, cât și al beneficiarilor din cadrul serviciilor sociale subordonate Direcției. Astăzi, 11.11.2020, vă comunicăm situația la zi a testărilor efectuate: în centrele rezidențiale pentru adulți din subordinea DGASPC Gorj, au ieșit 8 rezultate pozitive în rândul angajaților și 26 de rezultate pozitive în rândul beneficiarilor. Facem precizarea că cei 24 de beneficiari de la CRR Târgu-Cărbunești ies din izolare joi și vineri.

În centrele rezidențiale pentru copii din subordinea DGASPC Gorj, în rândul angajaților sunt 14 rezultate pozitive și 2 în rândul beneficiarilor.

Precizam că toți angajații și beneficiarii testați pozitiv sunt asimptomatici.

S-a elaborat un plan de asigurare a continuităţii activităţii în cadrul serviciilor sociale rezidenţiale, aplicabil în situaţia în care un angajat sau, după caz mai mulţi angajaţi, din cadrul serviciului social respectiv se află în izolare la domiciliu sau în zona de carantină.

Reamintim faptul că, atât pe perioada stării de urgență, cât și pe perioada stării de alertă, în centrele din subordinea DGASPC Gorj, s-au luat toate măsurile de protecție prevăzute de legislația în vigoare, în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2, printre care: utilizarea de soluții dezinfectante pentru mâini, cât și pentru suprafețe, precum și purtarea obligatorie a măștilor și mănușilor de protecție, restricționarea vizitelor, termometrizarea angajaților la fiecare intrare în tură și declararea pe proprie răspundere de către aceștia a faptului că nu au simptome specifice infectării cu noul coronavirus (COVID-19) și că nu au intrat în contact cu persoane suspecte de infectare cu acest coronavirus. De asemenea, beneficiarilor li se măsoară temperatura de două ori pe zi, sau ori de câte ori este nevoie, urmărindu-se în permanență evoluția stării lor de sănătate.

Activitatea la nivelul centrelor rezidențiale din subordinea DGASPC Gorj se desfășoară în parametri normali, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție prevăzute de legislația în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2.

În continuare, se menține obligativitatea purtării măștilor și mănușilor de protecție, utilizarea soluțiilor dezinfectante pentru mâini și pentru suprafețe, păstrarea unei distanțe sociale de minim 1,5 metri, măsurarea temperaturii atât a angajaților la intrarea în tură, cât și a beneficiarilor (de cel puțin două ori pe zi).