Comunicate de presa

Comunicat de presa – 702 testări COVID, efectuate la centrele rezidențiale din subordinea DGASPC Gorj, în perioada 23-27 noiembrie

În perioada 23-27 noiembrie 2020, la nivelul serviciilor sociale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, s-au efectuat 702 teste COVID, situația angajaților și beneficiarilor confirmați cu noul coronavirus fiind după cum urmează:
– în centrele rezidențiale pentru adulți: 0 rezultate pozitive în rândul angajaților și 2 la beneficiari;
– în centrele rezidențiale pentru copii: 10 rezultate pozitive în rândul angajaților și 7 în rândul beneficiarilor.
Activitatea la nivelul centrelor rezidențiale din subordinea DGASPC Gorj se desfășoară în parametri normali, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție prevăzute de legislația în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv: obligativitatea purtării măștilor și mănușilor de protecție, utilizarea soluțiilor dezinfectante pentru mâini și pentru suprafețe, păstrarea unei distanțe sociale de minim 1,5 metri, măsurarea temperaturii atât a angajaților la intrarea în tură, cât și a beneficiarilor (de cel puțin două ori pe zi).
Ne dorim ca, în continuare, să le putem asigura beneficiarilor noștri protecția necesară în vederea prevenirii infectării cu noul coronavirus și, totodată, ne dorim ca angajații noștri să dea dovadă de aceeași responsabilitate ca și până acum, astfel încât activitatea să se desfășoare în condiții optime în toate centrele rezidențiale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj.
De asemenea, precizăm că și în perioada următoare se vor efectua săptămânal aproximativ 600-700 de teste, atât în rândul angajaților, cât și al beneficiarilor din cadrul serviciilor sociale subordonate DGASPC Gorj.