Comunicate de presa

Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită la nivelul DGASPC Gorj

Ca de fiecare dată, Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită așa cum se cuvine la nivelul serviciilor sociale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. Toți copiii din sistemul de protecție au parte de activități recreative, special gândite și concepute pentru a le face din această zi una de neuitat.
Împreună cu personalul de specialitate, cei mici au pregătit lucrări care se expun la ”Galeria Copiilor”, desenele având ca temă ziua de 1 iunie și semnificația ei. Fiind o zi de sărbătoare, copiii au parte de petreceri în toată regula, cu muzică, dans și voie bună, dar și cu preparate alimentare pe măsură. Meniul servit de Ziua Internațională a Copilului este unul îmbunătățit, beneficiarii servind pe parcursul zilei tort, sucuri și alte produse culinare care sunt pe gustul copiilor.
Totodată, sunt programate și activități în aer liber: concursuri de desen pe asfalt, jocuri cu mingea, dansuri, momente artistice, jocuri interactive, întreceri sportive, dar și plimbări în Parcul Central și în Parcul Coloana Infinitului din Târgu-Jiu. Toate aceste activități au drept scop îmbunătățirea relațiilor de comunicare, stimularea și cultivarea spiritului de competiție, de cooperare, acceptare și toleranță, stimularea imaginației și a creativității, precum și creșterea încrederii în sine, crearea bunei dispoziții și experimentarea unor stări afective pozitive.
Ne bucurăm că reușim și în acest an să le oferim copiilor din sistemul de protecție un 1 iunie presărat cu fericire și spirit de joacă, prilej de a sărbători copilăria prin activități care îi introduc pe copii într-o inocență hazlie, plină de creativitate și energie. La mulți ani tuturor copiilor!