Comunicate de presa

Copiii din sistemul de protecție, pregătiți pentru noul an școlar

În doar câteva zile, unitățile de învățământ își deschid porțile și, cu mic, cu mare, preșcolarii și elevii pășesc cu încredere, sau cu emoții, în noul an școlar.

Peste două sute de copii și tineri din sistemul de protecție specială încep școala luni. Este vorba despre 115 copii din centrele rezidențiale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj și 154 de copii aflați la asistenți maternali profesioniști angajați în cadrul Direcției. Dintre aceștia, 20 sunt preșcolari, restul fiind elevi de școală generală, liceu și școli profesionale.

De asemenea, în sistemul de protecție al DGASPC Gorj se regăsesc și 18 tineri care sunt studenți, opt dintre ei provenind din centre rezidențiale și 10 aflându-se la asistenți maternali.

Pregătirile pentru noul an școlar s-au finalizat, fiind achiziționate ghiozdane, rechizite, articole vestimentare, încălțăminte și alte obiecte necesare pentru școală. În plus, sunt stocuri suficiente de materiale anti-covid, astfel încât copiii să se deplaseze în deplină siguranță la școală și să fie protejați.

Totodată, s-au luat și măsuri specifice în eventualitatea trecerii la cursuri online, copiii din sistem dispunând de tehnologie corespunzătoare și de baza materială necesară desfășurării orelor online.

Le dorim mult succes în noul an școlar tuturor copiilor și cadrelor didactice!