Comunicate de presa

Situația COVID-19 la nivelul DGASPC Gorj, la data de 27.09.2021

La data de 27.09.2021, la nivelul centrelor rezidențiale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, sunt confirmate cinci cazuri de infectare cu coronavirus. Este vorba despre un beneficiar și patru angajați care își desfășoară activitatea în servicii sociale diferite. Toate cele cinci persoane pozitive sunt în stare bună, prezentând simptome ușoare ale bolii.
DGASPC Gorj testează săptămânal angajații și beneficiarii (copii și adulți) nevaccinați, precum și pe cei care prezintă simptome specifice infectării cu COVID.
La momentul actual, sunt vaccinați 83,5% dintre beneficiarii eligibili pentru vaccinare, cu precizarea că procentul la beneficiarii adulți se apropie de 100%, trei dintre ei având contraindicații la vaccinarea anti-COVID. Angajații din centrele rezidențiale subordonate DGASPC Gorj sunt vaccinați în proporție de 65%.
În continuare, se mențin măsurile de protecție prevăzute de legislația în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv: obligativitatea purtării măștilor și mănușilor de protecție, utilizarea soluțiilor dezinfectante pentru mâini și pentru suprafețe, păstrarea unei distanțe sociale de minim 1,5 metri, termometrizarea angajaților la fiecare intrare în tură și declararea pe proprie răspundere de către aceștia a faptului că nu au simptome specifice infectării cu noul coronavirus (COVID-19) și că nu au intrat în contact cu persoane suspecte de infectare. Beneficiarilor li se măsoară temperatura de două ori pe zi, sau ori de câte ori este nevoie, urmărindu-se în permanență evoluția stării lor de sănătate.
De asemenea, DGASPC Gorj pune la dispoziția serviciilor sociale subordonate materiale de protecție în cantități suficiente, stocurile fiind asigurate pentru următoarea perioadă.
Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj recomandă vaccinarea beneficiarilor și angajaților, ca măsură de prevenire a infectării.