Comunicate de presa

Informare de presa – DGASPC Gorj monitorizează cazul copiilor de la Văgiulești

DGASPC Gorj s-a autosesizat în urma mediatizării cazului celor doi copii din comuna Văgiulești, care, potrivit mass-mediei locale, ”locuiesc într-o casă dărăpănată care riscă să se dărâme în orice moment”.

Imediat, o echipă din cadrul Direcției s-a deplasat la fața locului, unde s-a constatat faptul că cei doi frați locuiesc împreună cu mama și bunica paternă, în locuința acesteia din urmă. Casa, deși este modestă și veche, este curată, iar copiii sunt bine îngrijiți. În gospodărie au păsări și porci, asigurându-și astfel o parte din alimente. De asemenea, bunica are pensie, iar mama beneficiază de ajutor social și pensie monoparentală, la aceste venituri adăugându-se alocațiile de stat ale copiilor.

 Pe perioada suspendării cursurilor școlare, copiilor le sunt puse la dispoziție, de către învățătoare, fișe de lucru, astfel că nu se pune problema neglijării școlii.

Reprezentanții DGASPC Gorj le-au prezentat serviciile de care pot beneficia în cadrul instituției noastre, însă le-au refuzat, motiv pentru care vom monitoriza cazul pe o perioadă de 6 luni, împreună cu autoritățile locale.