Comunicate de presa

Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, marcată la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu

Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului se sărbătorește anual, la data de 2 aprilie, și are drept scop creșterea nivelului de informare a publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora.
Cu această ocazie, specialiștii Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, au organizat o serie de acțiuni dedicate copiilor cu autism. Astfel, în data de 2 aprilie 2021, începând cu ora 11:00, s-a dat startul activităților de recreere și de socializare desfășurate în cadrul complexului sub sloganul ”AZI PORT ALBASTRU”. A fost organizată o expoziție cu lucrările realizate de beneficiarii CSCCH, după care aceștia au susținut un program artistic. În programul zilei au mai fost incluse și activități precum: construirea unui puzzle mare de către beneficiari și specialiști, jocuri cu mingea, desene pe asfalt, concurs de triciclete, dar și o petrecere organizată la sediul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu.
Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului a fost instituită de către Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007, fiind propusă de reprezentanţii Statului Qatar şi sprijinită de către toate statele membre.
Autismul este o tulburare gravă de dezvoltare, de natură neurobiologică, ce afectează individul în trei arii: comunicare, relaționare și adaptare a simțurilor la mediu. La nivelul județului Gorj, în statisticile DGASPC, se regăsesc 222 de copii diagnosticați cu autism.

Detalii …