Comunicate de presa

La nivelul DGASPC Gorj, peste 800 de testări pentru depistarea COVID-19, efectuate în perioada 29 martie – 4 aprilie

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj efectuează săptămânal peste 700 – 800 de teste pentru depistarea COVID-19, atât în rândul angajaților, cât și al beneficiarilor din cadrul serviciilor sociale subordonate. Astfel, în perioada 29 martie – 4 aprilie 2021 s-au efectuat 829 de teste, un singur angajat fiind pozitiv.
Se continuă și vaccinarea împotriva COVID-19, până la ora actuală fiind vaccinați 470 de angajați, care au fost programați de către instituție în sistemul informatic dezvoltat de către Serviciul de Telecomunicații Speciale și 425 de beneficiari ai serviciilor sociale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, care și-au dat acordul în acest sens.
Totodată, menținem toate măsurile de protecție prevăzute de legislația în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv: obligativitatea purtării măștilor și mănușilor de protecție, utilizarea soluțiilor dezinfectante pentru mâini și pentru suprafețe, păstrarea unei distanțe sociale de minim 1,5 metri, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură și declararea pe proprie răspundere de către aceștia a faptului că nu au simptome specifice infectării cu noul coronavirus (COVID-19) și că nu au intrat în contact cu persoane suspecte de infectare cu acest coronavirus. Beneficiarilor găzduiți în cadrul serviciilor sociale subordonate DGASPC Gorj li se măsoară temperatura de două ori pe zi, sau ori de câte ori este nevoie, urmărindu-se în permanență evoluția stării lor de sănătate.
De asemenea, DGASPC Gorj asigură materiale de protecție în cantități suficiente pentru toate serviciile sociale din subordine.